Ik wil zelf aan de slag

Wil je anderen helpen en iets bijverdienen? Dan kan je jezelf registreren via ons platform. Als aanbieder betaal je lidgeld (zie verder) vanaf je eerste opdracht.

Je kan zelf een aanbod plaatsen op het platform of reageren op vragen van andere gebruikers. Je maakt zelf - via het platform - een overeenkomst met de persoon die hulp zoekt. Wij zorgen voor de administratie, jouw verzekering, de betaling en kunnen helpen als je vragen hebt.

Registreer

Door je te registreren als helpend handje kan je aangeven waar je goed in bent en welke taken je wil of kan uitvoeren. Registratie is volledig gratis en kan op ieder moment ongedaan gemaakt worden.

Tips tijdens je registratie:

 • Zorg voor een zo volledig mogelijk profiel en aantrekkelijke tekst over jezelf, zo krijg je sneller werk.
 • Vul zeker je bankrekeningnummer in zodat de opdrachtgever je kan uitbetalen na uitvoering van een taak.
 • We vragen ook je rijksregisternummer zodat we je inkomsten kunnen doorgeven aan de overheid, zoals verplicht door de wet op deeleconomie.

Vind een openstaand zoekertje of plaats je aanbod

Je kan op verschillende manieren in contact komen met hulpvragers:

 • Raadpleeg taken die voor jou interessant zijn via je ‘matches’, bovenaan de homepage van het platform.
 • Zoek zelf naar openstaande vragen.
 • Klanten kunnen ook zelf contact met je opnemen. De kans hierop wordt groter naarmate je profiel vollediger is en naarmate je meer positieve reviews hebt gehad.

Wacht niet tot een klant een vraag plaats, omschrijf alvast jouw aanbod.

Babbel en maak afspraken

Wissel berichten uit met je klant en maak een afspraak, of accepteer een voorstel van je klant. Geef daarbij steeds een prijs op. Zo werk je niet alleen legaal en verzekerd.

Stort je voorschot

In 2023 mag je 7.170 EUR/jaar verdienen via Helpende Handjes.

Dit jaar mag je 6.340 EUR/jaar verdienen via Helpende Handjes. Dat is iets meer dan in 2021 (indexatie).

Om van het fiscaal voordeel te genieten in vergelijking met andere inkomsten (bv. uit loon) krijgen de deelplatformen een nieuwe administratieve verplichting: in jouw plaats zorgen wij voor de te betalen bedrijfsvoorheffing (10,7% van de inkomst).

Er is geen lidgeld verschuldigd, wel is er per verrichting voor de diensten-aanbieder een administratie- en verzekeringskost (3,3%). Dit betaalt de aanbieder d.m.v. een voorschot te storten.

Praktisch:

 • Je wil via Helpende Handjes diensten aanbieden? Prima. Je schrijft een voorschot over op de rekening van Helpende Handjes. (bijv. 20 EUR)
 • Bij je eerste overeenkomst help je iemand die je daar bijv. 10 EUR voor geeft. Je boekt dus een transactie van 10 EUR.
 • Op die 10 EUR is 1,07 EUR voorheffing en 0,33 EUR administratiekost verschuldigd. Van je voorschot wordt 1,4 EUR ingehouden. Je hebt nog 18,6 EUR beschikbaar.
 • Is je voorschot op, dan verhoog je dit naar wens, zodat je nieuwe overeenkomsten kan aangaan.
 • Wil je stoppen met het aanbieden van diensten bij Helpende Handjes? Geen nood. Na eenvoudige melding krijg je het resterend bedrag, na aftrek van eventuele nog aanwezige kosten en de opstartkost van 5€, terugbetaald.

Uitvoering van de taak

Houd er rekening mee dat de klant je achteraf kan beoordelen, wees dus steeds professioneel, correct en vriendelijk. Met een goede beoordeling kiezen andere hulpvragers waarschijnlijk sneller voor jou!

Betaal de opdrachtgever ten laatste drie werkdagen na uitvoering.

Geef de ontvangen bedragen in

Enkel als je de ontvangen bedragen correct ingeeft, ben je in regel met de wetgeving.

Close