Nieuws

Voorstellingsfilmpje Helpende Handjes

Wil je graag weten wat Helpende Handjes precies inhoudt? Samen met acteur Mout Uyttersprot maakten we dit voorstellingsfilmpje:

9/6/2022 E-zine mobiliteit

In deze E-zine gaan we in op hoe ons deelplatform kan bijdragen tot de ecologie en mobiliteit.

4/04/2022 Tips bij het tuinieren

In deze E-zine geven we inspiratie voor het ‘zomerklaar’ maken van uw tuin.

link E-zine April

7/03/2022 diversiteit aan klussen

Je kan het zo gek niet bedenken, maar Helpende Handjes houdt veel meer in dan enkel de standaard klussen. In deze E-zine belichten we de verscheidenheid aan klussen. Misschien brengen we jou op inspiratie?

link E-zine Maart

4/2/2022 E-ZINE DIY

In onze E-zine enkele leuke ‘knutsel’-activiteiten om (samen met je kinderen of kleinkinderen) binnenshuis te doen bij regenachtige dagen.

Link naar E-zine

11/01/2022 E-zine winterklussen

In deze E-zine geven we jou een overzicht van klussen die perfect zijn om in de winter aan te pakken

Link

8/12/2021 Klussen in tijden van Corona

Zorg er bij het klussen voor dat alles veilig kan verlopen. Lees hierbij onze tips

Link

31/10/2021 E-zine klussen met kinderen

Met de vakantie in het vooruitzicht, geven we jullie graag bruikbare tips mee om kinderen bij het klussen te betrekken. Want jong geleerd, is oud gedaan!

Link

24/9/2021: E-zine

E-zine over de deeleconomie als opstap naar een zelfstandige activiteit  (link here)

7/7/2021: E-zine

E-zine over mantelzorg  (link here)

7/5/2021 Beachvlag Helpende Handjes aan Boerkoos-winkel

Voor klanten van Boerkoos - mensen die bewust kiezen voor eerlijke voeding recht van bij de boer - springt onze vlag van Helpende Handjes zeker in het oog!

beachvlag bij Boerkoos

3/5/2021 E-zine (Re)activering

Dat ons deelplatform ook voor sommige mensen een opstap naar de arbeidsmarkt of nuttige vrijetijdsbesteding kan betekenen, lees je hier: (link E-zine)

20/4/2021 Ook Lokaal Bestuur Geraardsbergen maakt promotie

De inwoners van Geraardsbergen zien onze beachvlag wapperen aan het Administratief Centrum. Ook in het Stadsmagazine van April verscheen een artikel over Helpende Handjes.

beachvlag aan AC Geraardsbergen

3/4/2021 E-Zine Leefbaarheid

Ook Helpende Handjes komt de leefbaarheid in rurale gebieden ten goede!
Link artikel 

15/2/2021 bekendmaking deelplatform HLN en Plattelandsloket Oost-Vlaanderen Het Plattelandsloket Oost-Vlaanderen

zet op hun facebookpagina ons LEADER-project in de kijker. Ook Het Laatste Nieuws promoot het deelplatform! Grotere bekendheid van Helpende Handjes kan onze dienstenvragers en dienstenaanbieders alleen maar ten goede komen!
kijk hier

19/2/2021 logo ‘Helpende Handjes’ doorkruist de Vlaamse Ardennen

Ter ere van het 25-jarig bestaan van moederorganisatie Steunpunt Welzijn vzw werd onze bestelwagen in een nieuw jasje gestoken. Ook het logo van ‘Helpende Handjes’ kreeg hierop een eervolle plaats. Onze bestelwagen doorkruist de Vlaamse Ardennen en is dus het middel bij uitstek om ons deelplatform extra in de ‘picture’ te zetten! 

6/2/2021 Nieuwsblad publiceert interview met coördinator Helpende Handjes Charlotte

Het Nieuwsblad maakt het deelplatform bekend bij het bredere publiek! De ‘beweging’ die deze publicatie op het deelplatform tot stand brengt, is duidelijk merkbaar! 
kijk hier

8/12/2020 Helpende handjes erg gegeerd voor klussen in huis

Vanuit verscheidene kanten van de Vlaamse Ardennen komen klus- en karweivragen op ons platform. Dat is goed nieuws voor wie hier een goede dienst kan leveren. Toch ook even in herinnering brengen dat je nog voor tal van andere helpvragen terecht kan bij Helpende Handjes. Zo bijv. ook vervoershulp, boodschappen ophalen, misschien heeft je tuin of balkonplanten zorg nodig? enz.

7/12/2020 Nog meer infopunten in Zwalm over Helpende Handjes

Wil je meer weten over Helpende Handjes? Loop eens binnen in Zwalm bij boerderij De Lekkerbek, Hoevewinkel Cressana, Koelis - hoevevlees Glorieux.

4/12/2020 Helpende Handjes in maandblad Oudenaarde

In het decembernummer van het Oudenaards maandblad staat een mooi artikel over Helpende Handjes. Oudenaardisten, doe mee!

1/12/2020 Nog meer hoevewinkels in Brakel wegwijzer voor Helpende Handjes

Deze week krijgen ook de hoevewinkels 't Calcoentje, De Kaashoeve, Sint-Michaëlshoeve) én Voedselteam Brakel de nodige info die hun klanten nodig hebben om Helpende Handje te worden en/of te vinden. Lekker lokaal... daar staan hoevewinkels voor, maar ook helpende handjes. 

30/11/2020 Voedselteam Brakel linkt Helpende Handjes

Samen voor korte keten en leefbare buurten! Bij Voedselteam Brakel kan je alle info vinden over Helpende Handjes.

27/11/2020 Kruisem en Zwalm maken Helpende Handjes bekend

Deze maand lazen de inwoners van Kruisem en Zwalm via hun gemeentelijk tijdschrift uitgebreid over Helpende Handjes. Fantastische samenwerking met het gemeentebestuur.

24/11/2020 Flexibele groentemand Ourobouros informeert over Helpende Handjes

Hoevewinkel Ouroubouros (Zwalm) kent Helpende Handjes en maakt dat ook bekend bij haar klanten. Als een mindermobiele klant niet naar een van de vele afhaalpunten kan, kan een andere misschien helpen? Goed idee. Men vertelle het verder.
Helpende Handjes steunt graag de ‘korte keten’.

23/11/2020 hoevewinkel De Schapenmelkerij helpt Helpende Handjes in Brakel

De Schapenmelkerij in Brakel maakt niet alleen de heerlijke schapenkaas Brebis de Brakel maar is ook zorgboerderij. Als vanzelf vinden zij Helpende Handjes een prima initiatief. Klanten kunnen elkaar helpen met de boodschappen maar kunnen nog zoveel meer doen en vinden bij dit deelplatform.
Goede initiatieven vinden elkaar.

23/11/2020 klanten van Tuinbouwpraktijkcentrum Tivoli ontdekken Helpende Handjes

Het Oudenaards tuinbouwpraktijkcentrum Tivoli werkt graag mee aan de bekendmaking van Helpende Handjes. Klanten van deze Corona-essentiële winkel ontdekken bijv. dat je hulp kan krijgen voor werkjes in je tuin.
Altijd meegenomen: hulp van iemand uit je buurt.

19/11/2020 Helpende Handjes Hoe meedoen met dit deelplatform?

Voor wie meer wil weten over Helpende Handjes werd de webinar van 19 november opgenomen. De nodige uitleg, de eerste ervaringen, antwoord op vragen…

19/11/2020 Eerste webinar over Helpende Handjes

Evenementen zijn in de Coronatijd verboden. Gelukkig kunnen we met de technische medewerking van studenten van de hogeschool Odisee campus Aalst (Office Management) tijdens een eerste webinar zowat dertig geïnteresseerden antwoord bieden op hun vragen. Zij komen uit alle hoeken van de Vlaamse Ardennen en zelfs daarbuiten. Voor herhaling vatbaar.

12/11/2020 Helpende Handjes vinden elkaar op de gemeente

In het Sociaal Huis van Oudenaarde, het Administratief Centrum Zingem (Kruisem), Gemeentehuis Kruishoutem (Kruisem), Lierde en Kluisbergen, het Gemeentecomplex Huise (Kruisem), het stadsbestuur van Geraardsbergen vind je véél informatie... Nu ook over Helpende Handjes, logisch. Wie nog vragen heeft kan altijd terecht bij onze helpdesk.

3/11/2020 Helpende Handjes van start

Al heel wat mooi aanbod bij Helpende Handjes, vanuit o.a. Ronse, Lierde, Kluisbergen, Geraardsbergen, Kruisem. Vragen zijn er al vanuit o.a. Brakel, Geraardsbergen, Kluisbergen, Oudenaarde,…  Nog maar 4 maand echt van start en er zijn ook al tal van diensten verricht. Iemand blij die geholpen werd. Iemand blij het te kunnen doen.

16/10/2020 Oudenaardse OXFAM Wereldwinkel is eerst...

... van de andere Wereldwinkels uit de streek, om Helpende Handjes bekend te helpen maken. Heel fijn, bedankt.

12/10/2020 Gaby Desmyter, dorpsdichter Lierde

30/09/2020 Snel&Wel flyert voor Helpende Handjes

Tussen juli en september kregen de inwoners van Geraardsbergen, Lierde, Zwalm, Brakel, Kluisbergen, Oudenaarde,  Kruisem persoonlijk de bekendmakingbrief van Helpende Handjes in hun brievenbus. Daar zorgde een fietskoerier van Snel&Wel voor. Groot werk, dank je wel. Al meteen kwamen de interessevragen naar onze helpdesk!

30/09/2020 Bij Leerpunt Zuid-Oost-Vlaanderen Helpende Handjes goed bekend

Bij Leerpunt Zuid-Oost-Vlaanderen kunnen bezoekers en cursisten met Helpende Handjes in contact komen. Rekening houdend met de Corona-maatregelen komen we het graag ook altijd eens presenteren!

23/09/2020 Mutualiteiten in Oudenaarde wegwijzeren naar Helpende Handjes

Wie in Oudenaarde bij CM Zorgshop, LM Zorgshop, OZ of Bond Moyson op zoek is naar nuttige informatie, ontdekt vanaf nu ook Helpende Handjes. Wie meer wil weten, neem contact met onze helpdesk.

27/03/2020 Helpende Handjes erkend deelplatform

Het staat nu officieel in het Staatsblad: Helpende Handjes werd bij Koninklijk Besluit erkend als elektronisch platform van deeleconomie. Niets staat de helpende handjes nu nog in de weg.

29/02/2019 Gloednieuw platform

Steunpunt Welzijn heeft een lange traditie van aanwezigheid op het web, echter een "applicatie" bouwen is iets voor experts.

Hier konden we samenwerken met Frederik De Paepe van Webkomeet. Hij leverde de onmisbare technische kennis om het helpendehandjes-platform echt een ontmoetingsplek te maken waar iedereen welkom is.

30/10/2019 Plattelandsimpuls

Helpende Handjes is erkend project van LEADER Vlaamse Ardennen, gedurende de periode 2017-2021.  Met de ondersteuning van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de Vlaamse Landmaatschappij en de Provincie Oost-Vlaanderen helpt LEADER de plattelandsontwikkeling vooruit met goedgekozen impulsen.

15/11/2018 Er zit meer in een idee dat je denkt…

Een deelplatform heeft heel wat onvermoede mogelijkheden.  Wouter Danckaert van Wodan&Co leverde al heel wat nuttig advies zodat zoveel mogelijk mensen voordeel hebben met Helpende Handjes. Iedereen moet er beter van worden!

30/06/2018 Het idee 'Draag & Drop'

Bij Steunpunt Welzijn VZW buigen we ons over maatschappelijke thema's die verband houden met een "inclusieve maatschappij".  Uit één van onze gesprekken ontstond "Draag & Drop". 

Een idee om vereenzaamden en mindermobielen te helpen met:

  • zwaar tilwerk
  • boodschappen
  • ...

Naderhand kiezen we voor de naam 'Helpende Handjes'. Maakt de bedoeling van het project meteen duidelijk.

Close